Selecteer een pagina

Of het stilletjes is rond de Dorpsdichter? Dat is maar net aan welke kant van het bureau je zit. Deze zomer publiceerde de Dorpsdichter het gedicht Waar reis jij naar toe? en werkte ze samen met Museum het Pakhuis aan een educatief programma, passend bij de op handen zijnde expositie: ‘Ermelo Remembers, 75 vrijheid’.

Creatieve schrijfworkshop

Op woensdag 18 september werd iets daarvan naar buiten gebracht. Tijdens een drukbezochte informatiemarkt in het Pakhuis, kregen leerkrachten en docenten uit Ermelo een voorproefje van de expositie én van de creatieve schrijfworkshop die de Dorpsdichter samenstelde. Een schrijfworkshop die leerkrachten en docenten kunnen geven al of niet nadat ze met de klas de expositie hebben bezocht.

Vrijheid en identiteit

Sommige kinderen moesten tijdens de oorlog hun identiteit verbergen en konden niet in vrijheid zichzelf zijn. Leerlingen leren tijdens de schrijfworkshop aan de hand van allerlei schrijfoefeningen verwoorden wat hun identiteit bepaalt. Wie ben je en wat bepaalt wie je bent? Aan het eind van de workshop hebben de kinderen allemaal een gedicht over zichzelf geschreven.

Dus stilletjes? Het is maar net aan welke kant van het bureau je zit.