Selecteer een pagina

Fiet van Beek

Dorpsdichter Ermelo

fotografie Amber Leijen

 

Fiet van Beek is geboren op 12 maart 1959 en kwam in 1990 in Ermelo wonen, waar ze onder meer actief werd als vrijwilliger in de Westerkerk, Groot Emaus, Museum Het Pakhuis en Natuurmonumenten. Zij heeft drie kinderen en drie pleegkinderen en deelt haar leven met Alfred Valstar, eveneens dichter.

Zij werkte als maatschappelijk werkster, journalist, onderzoeker, directeur en docent. Momenteel is zij zelfstandig ondernemer en werkt ze als schrijver/onderzoeker en uitgever van Uitgeverij Anderszins.

Ze heeft meer dan 15 boeken geschreven die bij verschillende uitgevers gepubliceerd zijn, onder andere over pleegzorg, jeugdzorg, levensverhalen en kindermishandeling.

Met dichten begon zij in 2004. Haar gedichten staan in allerlei bloemlezingen en verzamelbundels. In 2016 publiceerde zij de dichtbundel Vierende Lijnen. Een overzicht van haar publicaties is te vinden op haar website www.fietvanbeek.nl, waarop ze ook gedichten en blogs publiceert.

De rechten © van de dorpsgedichten van Fiet van Beek berusten bij haarzelf. Overname in druk, fotokopie of welke wijze dan ook wordt gewaardeerd maar alleen na vooraf gegeven schriftelijke toestemming door Fiet van Beek.