Selecteer een pagina

Op zaterdag 30 maart, aan het einde van de Boekenweek, organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe een gevarieerd programma onder de titel ‘Schrijversfestival: Wie zag ooit witte pauwen?’. Een programma voor en door Ermeloërs, dat van 13.00 tot 17.00 uur plaatsvindt in Museum Het Pakhuis en bestaat uit vier verschillende onderdelen. Entree is gratis.

 

Kennismaking met lokale schrijvers en hun werk
Schrijvers die woonachtig zijn in Ermelo kunnen zichzelf en hun publicaties tijdens het Schrijversfestival van 13.00 tot 17.00 uur presenteren. Zij komen voorlezen uit hun eigen werk en hun werk verkopen. Dat kan zowel met boeken die in eigen beheer zijn uitgegeven als met boeken die bij een uitgever zijn verschenen. Het is overigens nog steeds mogelijk om je voor deze presentatie op te geven door een mail te sturen naar anneke.degraaf@bibliotheeknwveluwe.nl

Presentatie gedichtenbundel ‘Wie zag ooit witte pauwen? Ermelo in gedichten’
Fiet van Beek en André Troost hebben ruim twee jaar besteed aan het verzamelen van gedichten van Ermeloërs en gedichten over Ermelo. Uit de meer dan 150 gevonden gedichten hebben zij een keuze gemaakt, die nu in de nieuwe bundel ‘Wie zag ooit witte pauwen? Ermelo in gedichten’ zijn opgenomen. Deze bundel wordt tijdens het Schrijversfestival gepresenteerd.

Bekendmaking en installatie nieuwe Dorpsdichter Ermelo
Fiet van Beek is bij de opening van de nieuwe Bibliotheek in het gemeentehuis van Ermelo geïnstalleerd als de 1e Dorpsdichter van Ermelo. Vanaf 1 april 2019 zal een andere Ermeloër deze functie van haar overnemen. Om 15.00 uur zal de naam van de nieuwe Dorpsdichter bekend worden gemaakt, en zal hij/zij door wethouder De Haan worden geïnstalleerd.

Lezing Tjitske Jansen
Tjitske Jansen is een Nederlandse dichteres en schrijfster van teksten waarin ze poëzie, proza en theater combineert. Ze is een veelgevraagde dichter op scholen en festivals. Daardoor heeft zij grote invloed op zowel het schrijverschap als de performance van veel jonge dichters. 

In 2003 publiceerde Jansen haar eerste dichtbundel ‘Het moest maar eens gaan sneeuwen’ waar inmiddels meer dan 15.000 exemplaren van zijn verkocht. Voor haar tweede bundel ‘Koerikoeloem’ (2007) kreeg ze de Anna Bijns prijs. In 2015 verscheen ‘Voor altijd voor het laatst’ waarmee ze op de shortlist voor De Bronzen Uil 2015 belandde. Het voorlezen van haar werk ziet Jansen als een vorm van theater: een uniek punt in de tijd waarop een aantal mensen in een bepaalde ruimte bij elkaar is gekomen met het verlangen ter plekke iets te laten gebeuren. Al ruim tien jaar geeft ze in opdracht van scholen, universiteiten en festivals Eerste hulp bij het lezen en schrijven van gedichten.