Selecteer een pagina

Op maandag 1 november organiseren Ypy Bekkema (schrijfcoach van De Schrijfplaats) en Sarah Scholts (Dorpsdichter Ermelo) een schrijfworkshop rond het thema ‘De kracht van poëzie’. De workshop vindt plaats bij boekhandel Riemer & Walinga van 19.30 uur tot 21.30 uur.

De kracht van poëzie
Deze workshop maakt onderdeel uit van een reeks van vier waarin schrijfcoach Ypy Bekkema je meeneemt langs verschillende schrijfopdrachten die je laten ontdekken welke verhalen er in je schuilen. Je hoeft geen schrijfervaring te hebben om mee te doen. Eenvoudige oefeningen zetten je vanzelf aan het schrijven. En vervolgens hoef je jezelf alleen maar te laten verrassen door waar de pen je brengt. De eerste avond – 1 november – is Sarah Scholts te gast die samen met Ypy Bekkema de invulling van de avond verzorgt. De overige data zijn 15 november, 10 en 24 januari ook van 19.30 uur tot 21.30 uur. De eerste avond kan los van de reeks gevolgd worden.

Het thema van de workshopreeks is ‘De kracht van poëzie’. Want zijn we niet allemaal weleens geraakt door een gedicht of een enkele dichtregel? Op 1 november lezen we een gedicht uit het boek ‘Ik rende met mijn oma door de mist’ van Bert van der Kruk. In dat boek vertellen 42 bekende en onbekende Nederlanders over een gedicht of lied dat hun dicht op de huid zit. 42 persoonlijke verhalen dus over de kracht van poëzie. Het boek is onder andere te koop bij Riemer & Walinga. Je hoeft het boek overigens niet gelezen te hebben om mee te schrijven.

Praktisch
De kosten bedragen € 15,-  per avond, dit is inclusief koffie of thee en iets lekkers. Aanmelden via www.deschrijfplaats.nl of stuur een mail naar ypy@deschrijfplaats.nl.