Selecteer een pagina

Op woensdag 23 februari 2022 onthulde wethouder Leo van der Velden het gedicht dat Sarah Scholts speciaal voor begraafplaats Koningsvaren schreef.

In het najaar van 2020 nam Sarah Scholts het initiatief om poëzie naar de begraafplaats te brengen. De begraafplaats, omdat dat bij uitstek de plek is waar je om woorden verlegen kunt zijn. Misschien niet op de momenten dat we daar zijn rond een afscheid. Want dan zijn we vaak met elkaar. En hebben we gewoonten en rituelen waaraan we ons kunnen optrekken. Maar al die keren daarna dat je op de begraafplaats komt, dat je daar staat. En vooral ook, dat je er weer weggaat. Sarah Scholts hoopt dat haar gedicht troost kan bieden op die momenten.

Het geheel is ontworpen en gemaakt door Arnout Hoofjes van Artiverre Glasatelier. In lijn met wat Sarah Scholts voor ogen had, stelde hij een ingetogen vormgeving voor. Niets leidt af van de woorden. En met het glas dat is gekozen in combinatie met natuursteen pakt dat prachtig uit. U vindt het gedicht op het open veld.