Selecteer een pagina

Alfred Valstar, Fiet van Beek en Jan Springintveld

Je kijkt ernaar uit en het is zo weer voorbij. Op 22 en 23 oktober presenteerde Alfred Valstar en ik onze nieuwe dichtbundels: Seizoensgebonden en Vierende Lijnen. In het Ermelose museum Het Pakhuis en in het Amsterdamse huisatelier Place2C werd onze voordracht afgewisseld door harpmuziek van Corrine Snaterse en elektrische piano van Jan Springintveld. We hebben zo’n 60 mensen mogen ontvangen, bundels gesigneerd, veel bloemen gekregen en enorm leuke middagen gehad.

Vierende lijnen bevat 45 gedichten (vrije vorm) over uiteenlopende onderwerpen. Ik heb de meeste gedichten in de afgelopen vier jaar geschreven, maar er staan er ook in die wat ouder zijn. Waarom de titel? Zo verwoordde ik het ongeveer in een van Ermelose kranten: ‘Schrijven is voor mij het vieren van de taal en het leven in zinnen, altijd in beweging dat ook. Soms moet je dingen laten vieren of loslaten. Vierende lijnen is ook de titel van een van de gedichten dat het beeld van een waslijn als uitgangspunt heeft.’ Op de website van Uitgeverij Anderszins is een preview te vinden.

Voor een (foto)impressie van de presentatie: zie de website van Uitgeverij Anderszins, Schrijverscontact en Ermelo van nu.

Meer over de dichtbundel is te lezen bij publicaties.

Dichtbundel Fiet van Beek