Selecteer een pagina

Erik Slagt

Dorpsdichter Ermelo

Erik Slagt

Twaalf jaar geleden verruilden Yvonne en ik de stad Den Haag voor het dorp Ermelo, de drukte voor de rust, de steen- en betonmassa’s voor de ruimte en de natuur. Daar genieten we nog dagelijks van, wandelend, fietsend en hardlopend.

Als kind van een literair vertaalster en een gepassioneerd schilder en fotograaf kreeg ik al vroeg het gevoel voor schoonheid mee van zowel tekst als beeld. Daarnaast waren thuis sociale rechtvaardigheid en je inzetten voor het algemeen belang duidelijke richtlijnen. Niet vreemd dus dat ik een bouwkundige opleiding en een werkkring in de architectuur combineerde met het schrijven voor en het vormgeven van diverse verenigingsbladen.

Met de overstap van de commerciële bouwwereld naar de non-profitsector (internationale samenwerking) maakte ik een duidelijke keuze om ook professioneel meer maatschappelijk relevant actief te zijn. De wereld een beetje beter maken door bij te dragen aan meer bewustzijn via tekst en beeld (krant, folders, websites) en door mensen te informeren over mondiale zaken en te motiveren om zelf ook een bijdrage te leveren.

De wens om anderen te stimuleren en te enthousiasmeren is ook mijn drijfveer in mijn huidige werk als ontwikkelingscoach. Als dan het resultaat is dat ze beter gaan functioneren, weet ik: daar doe ik het voor, mensen een stapje verder helpen in het leven.

Ik heb diverse boeken uitgegeven, zowel over persoonlijke ontwikkeling, als over burn-out raken en weer opbloeien (“Met u is niks mis”), zelf-assertiviteit (“Sterker staan”) en tijdsbeleving (“Chronos loopt en Kairos vliegt”). Mijn benoeming tot Dorpsdichter van Ermelo is een geweldige stimulans om het accent te leggen op mijn meer poëtische teksten. Immers:

 

Discussie & dialoog

conflicten & consensus

aaibaar & afstotend

alles komt voorbij in Ermelo

alles heeft een eigen waarde

alles kan de Dorpsdichter inspireren

 

Geef mij de ruimte en ik laat van mij horen.